Askerlik yoklaması e-devletten yapılabilecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi gibi askerlik durumu ile ilgili belgelerin alınma gibi işlemlerin e-devletten yapılabileceğini duyurdu. Buna göre askerlik sağlık muayeneleri artık aile hekimliklerinde yapılacak.

02 Kasim 2016 - 08:00:46

Çıktı Al

Yorum (0)

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde e-devlet ile ilgili duyuru yayınladı. Bu duyuruya, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde, "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesi başlatıldığı bildirildi.
 
Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet vermek için yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının artık e-Devlet sistemi üzerinden ve aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapabilecekler.
 
Yükümlüler artık sağlık muayenelerini veya askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek. Aile hekimlerine giderek bu işlemi yaptırabilecek. Daha önce askerlik şubelerine iki kez gidilerek yapılan işlemler, sadece alınan raporun teslimi için tek seferde tamamlanabilecek.
 
Yaklaşık üç ay sürmesi beklenen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesinin ardından "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" 2017 şubat ayından itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
35 ilde FETÖ operasyonu !
İstanbul merkezli 35 ilde FET֒ye yönelik başlatılan operasyonda 166 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.
07.10.2016
Tam 40 Bin Öğretmen Yer Değiştirmiş Olacak
15 Temmuz darbe girişimin ertesinde 28 bin öğretmen ihraç yapılırken, yaklaşık 20 bin öğretmen de soruşturmalarla açığa alındı. İşte o öğretmenlerin oluşturduğu açığı kapatmak için o formül bulundu.
22.09.2016
Enes Ünal'ın yeni takımı belli oldu
Enes Ünal'ın menajeri Batur Altıparmak transferi hakkında açıklamalar yaptı
22.07.2016
Artık O Yazılara Işıklandırma Yapılmayacak
Sağlık Bakanlığı, serbest eczanelerin levhalarına, “haksız rekabete sebep olmaması” için standart hale getirmiş olacak.
22.09.2016
Diyarbakır'da Büyük Operasyon Başladı
Diyarbakır'dan gelen haberlere göre dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük operasyon başlatıldı. Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında devam eden operasyonda PKK'ya bir darbe daha vurulması hedeflenmekte.
14.11.2016
Manisa’da Görülecek 5 Tarihi Yer
Manisa’da Görülecek 5 Tarihi Yer
06.05.2017