Valiler hem devletin hem de hükümetin temsilcileridir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a yönelik tepkisine cevap AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan geldi.

14 Kasim 2016 - 06:21:39

Çıktı Al

Yorum (0)

Başbakan Binali Yıldırım'ın Trabzon ziyareti sırasında vatandaşlara konuşma yaptığı sırada Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un otobüs üzerinde olması Kılıçdaroğlu tarafından “İstifa edip AK Parti'den siyasete katılsın” sözleri ile eleştirilmişti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine cevap Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan geldi. Cora yaptığı açıklamada, “Valiler hem devletin hem de hükümetin temsilcileridir. Hükümetin temsilcisi Başbakan'ın il programına valilerin katılmasında hukuki bir sakınca yoktur.” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın konuyla alakalı olarak açıklaması şu şekilde:

Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin tarihini açıp bir okusun. Türkiye CHP'li valiler dönemi yaşamıştır. Trabzon'da Başabakan'ın programına katılan, birlikte cuma namazı kılan, birlikte halkı selamlayan, hem halk hem de devlet adamı olan Trabzon Valisi'ni Kılıçdaroğlu'nun eleştirmesine bir anlam veremedim. Valiler illerinde hem devletin hem de hükümetin temsilcisidir. Hükümetin temsilcisi olan Başbakan'ın il programına valinin katılmasında hukuki bir sakınca yoktur. Kılıçdaroğlu ya bunu bilmiyor ya da her zamanki gibi yanlış bilgilendiriliyor. Onlar valileri makamlarına tıkmak, halktan uzak tutmak istiyor.Biz böyle bir zihniyete karşıyız.”
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Erdoğan Sürpriz Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan Merkel' Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili bilgi verdi. Görüşme Suriye'de gelişmeler ele alınmış oldu.
29.09.2016
MHP'de Deprem Yaşanıyor
Milliyetçi hareket Partisi' Aksaray, Trabzon ve Bursa' ilçe teşkilatlarına üye üç ad, partiden ihraç yapıldı.
21.09.2016
Erdoğan, Suudi Prensi İle Görüştü
Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Abdülaziz Al-Suud ile görüşme yaptı.
22.09.2016
Müezzinoğlu Ve Ala Orayı Ziyaret Yaptı
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari' Şemdinli İlçesi' 3 Eylül'de PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralandı tedavi gördüğü Ankara GATA'da dün şehit olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete'nin ailesini ziyaret yaparak, başsağlığı dileğinde bulundular.
09.09.2016
Valiler hem devletin hem de hükümetin temsilcileridir!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a yönelik tepkisine cevap AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan geldi.
14.11.2016
Yeni anayasa için harekete geçtiler
MHP ve AK Parti anayasa değişikliği için hazırlıklarına başladı.
10.11.2016