Artık O Yazılara Işıklandırma Yapılmayacak
Sağlık Bakanlığı, serbest eczanelerin levhalarına, “haksız rekabete sebep olmaması” için standart hale getirmiş olacak.

22 Eylül 2016 - 14:10:22

Çıktı Al

Yorum (0)

levhalarda ışıklandırma sadece "Eczane" yazısı üzerinde olmuş olacak. Eczane adı asla ışıklandırması olmayacak.

Sağlık Bakanlığın tarafından bir kılavuz hazırlanarak, eczanelerin levhalarında aynı standartların kullanılması istenildi.

Bakanlık böylece hastaların eczanelere erişimi daha kolay olması,ve farklı eczane levhası kullanılması halinde ortaya çıkan görsel kirliliği de ortadan kaldırmayı ve eczaneler arası haksız rekabeti önlemeyi amaçlıyor.

Kılavuza göre levhaların ışıklı ya da ışıksız olması eczacının inisiyatifinde olacak. Işıklı levhanın tercih edildiği eczanelerde sadece "Eczane"yazısında led aydınlatma kullanılacak, eczane adın da hiçbir şekilde aydınlatma olmayacak. Eczane yazısı beyaz zemin, kırmızı üst alın üzerine modüler sistem olarak takılacak.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İstanbul’da Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu!
İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona polis helikopterleri de eşlik etti.
07.11.2016
Ordu Millet El Ele etkinliğini iptal etti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 10 Kasım için planlanan 'Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele' etkinliğinin iptal edildiğini açıkladı. Neden iptal olduğu hakkında bilgi verilmedi.
10.11.2016
Cezaevinden Çıktı Öyle Bir Şey Yaptı ki...
Karaman'da 40 yaşında Erdal Ersoy, boşanma aşamasında eşi 39 yaşında Nazife Ersoy'u tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son vermiş oldu.
26.08.2016
İstanbullular Bu Sabah Büyük Bir Gürültüyle Uyandı
Kısa Bir Zaman Evvel boşaltılan bina, sabaha Büyük Bir Gürültüyle çöktü ve yoldan geçen bir şahıs hafif yaralandı.
22.09.2016
İstanbul Korkutan Uyarı! Acaba Marmara Depremi mi Olacak ?
Yıllardır konuşulan Marmara depremi yeniden gündeme geldi. Marmara fay hatlarının deprem potansiyeli Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ikinci gününde konuşuldu. Acaba Marmara’da deprem mi olacak?
09.11.2016
O Talepler Reddedildi
FET֒ darbe girişimine katıldı ve daha sonra Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerden 3’ünün başvurusu, siyasi iltica komisyon tarafından reddedildi.
22.09.2016