HSYK 203 hakim ve savcıyı ihraç etti.
HSYK, FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle 203 hakim ve cumhuriyet savcısını meslekten ihraç etti.

17 Kasim 2016 - 06:52:09

Çıktı Al

Yorum (0)

HSYK, 15 Kasım 2016 toplantısında aldığı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

HSYK'nın kararında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamındaki '667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye atıfta bulunuldu. Kararnamede alınan kararlar gereği, 203 hakim ve savcının FETÖ'yle bağlantıları olduğu gerekçesiyle meslekte ihraç edilmesine karar verildiği söylendi. Meslekten ihraç kararının 'HSYK'ya gelen şikayet, ihbar, inceleme, soruşturma dosyaları ve bu dosyalar hakkında verilen kararlar ve mahallinde yapılan araştırmalar, örgüt mensuplarının haberleşme için kullandıkları şifreli programlarda yer alan kayıtlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan hakim ve cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları ve soruşturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu alındığı' kaydedildi. Meslekten çıkarılan hukukçular, karar kendilerine tebliği edildikten itibaren 10 gün içinde HSYK Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunabilecek.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Dikkat! İstanbul'un o ilçelerinde elektrik kesintisi
Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ; İstanbul’un Avrupa yakasında bazı ilçelerde bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle 7 Ekim Cuma günü elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı.
06.10.2016
Şişli'de erkek cesedi bulundu!
İstanbul'un Şişli semtinde yol kenarında yatan bir kişi bulundu. Polisin gelmesiyle yapılan araştırmada yerdeki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
08.10.2016
İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Deprem
Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürü ve amirlerin de olduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 95 polis görevden uzaklaştırıldı.
22.08.2016
Kurban Bayramı Ne Zaman?
26 Ağustos itibariyle milyonlarca şahıs Kurban bayramın ne zaman olacağı merak ediyor? 2016 senesinde 9 gün tatil olması nedeniyle Kurban bayramı ayın hangi gününe denk geliyor? İşte Kurban bayramı tatili ile ilgili tüm merak edilenler ve güncel kurbanlık fiyatları.
26.08.2016
Mardin'de Kaymakalık Binasında patlama meydana geldi
Mardin'in Derik İlçesi’nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi.
10.11.2016
FETÖ, PKK ve DEAŞ bağlantılı 370 dernek mühürlendi
Terör operasyonu kapsamında FETÖ, PKK ve DEAŞ bağlantılı 370 dernek mühürlendi..
11.11.2016