Artık ABD'nin yeni Başkanı Trump
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump, delege sayısını 274'e çıkararak 45. Başkan oldu. Rakibi Clinton'ın, Trump'ı arayarak tebrik etti.

09 Kasim 2016 - 05:03:03

Çıktı Al

Yorum (0)

Hillary Clinton ile Donald Trump arasında ABD tarihinin en çekişmeli başkanlık yarışması oldu. Bu yarışmada kazanan Donald Trump oldu. Böylelikle ABD yeni başkanı Donald Trump oldu. 

Şu ana kadar Trump 290, Clinton 218 delegenin oyunu kazanmış durumda. Böylelikle Trump 270 delege sayısını geçerek başkanlığını garantilemiş oldu.

Amerikalılar, başkanlık seçimlerinin yanı sıra Kongre için de oy kullandı. ABD Kongresi'nin 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi kanadının tamamı, 100 üyenin bulunduğu Senato'nun üçte biri ve bazı valilikler için de bugün halk tercih yaptı. Cumhuriyetçi Parti, Kongre'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki üstünlüğünü korumayı garantiledi. Senato'da Cumuhuriyetçi sandalye sayısı 48, Demokratların sandalye sayısı 46.
Şu an için belli olmayan sandalye sayısı 6.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Bu İtiraf Tarihe Geçer Kritik Durumdayız
İngiltere’ birlikten ayrılması peşinden Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da yapılacak AB liderler zirveden önce konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, birliğin kritik bir durumda olduğu söyledi.
16.09.2016
CIA Başkanı: Çok Önemli Açıklamada Bulundu
ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye' devlet yapısı telafi edilemeyecek şekilde bozulmuş olabileceğini söyledi.
09.09.2016
Rusya'dan Ani Karar! Ordu Harekete Geçti
Ordu birlikleri, Putin'in talimatıyla savaş hazırlığın denetlenmesi ülke merkez, güney ve batı bölgelerinde denetime geçti.
25.08.2016
Putin sert açıklama yaptı
Putin'nin açıklamasında, Rus ordusu kimseyi tehdit etmediğini kaydederek, “Bunun altını çizmek isterim, herkes duysun” dedi.
12.11.2016
Rus İstihbarat Gemisi O Bölgeye Geliyor
Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 'Kildin' adlı istihbarat gemisi, Akdeniz'e doğru yola çıktı
22.08.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016