DAEŞ'e Ait O Yerler Tek Tek İmha Edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün, DAEŞ unsurların karargah olarak kullanmış olduğu 3 bina ve örgüte ait bir silahlı araç hava harekatıyla imhası yapıldı. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolü sağlanmış oldu.

08 Eylül 2016 - 13:31:08

Çıktı Al

Yorum (0)

Genelkurmay Başkanlığın tarafından yapılan açıklamada.

Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK), DAEŞ başta olmak, üzere terör örgütün yaratmış olduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini çoğaltmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla yapılan Fırat Kalkanı Harekatı' devam edildiği, Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00'den itibaren iki koldan ilerlenerek, 4 meskun mahalde (Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük) kontrolün sağlandığı söylenildi.

Harekatın 16'ncı günde ateş destek vasıtaları tarafından harekat sahasında olan 12 DAEŞ hedefi toplam 51 Fırtına mermisi atıldığı söylenildi açıklamada ise, şunlar kaydedildi:

Harekatın başlangıcında bugüne kadar toplam 457 hedef 2 bin 32 atım yapılmış. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, 11.11-11.15 saatleri arasında, Kantara güneyinde tespiti yapılan DEAŞ'a yönelik 3 hava harekatı icra edilmiş ve DEAŞ unsurların karargah olarak kullandığı 3 bina imhası yapılmıştır.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından, Yahmul (Zeytinlik) bölgesinde tespiti yapılan DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatında örgüte ait bir silahlı araç imhası yapılmıştır.

AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak devam ettirilmiştir.

Muhalifler ve harekata destek sağlayan unsurlarımız gün içerisinde harekatı olumsuz etkileyecek bir kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir.

Açıklamada, "Terör örgütün tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski olan Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı 52 Senelik Savaş Sona Erdi
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Kolombiya Hükümeti arasında 52 sene sonra savaş sona erdiren "tarihi" nitelikte bir barış anlaşması Küba'da yapıldı.
25.08.2016
O Ülkede Dehşet Verici Tren Kazası Yaşandı
ABD'nin New Jersey eyaletinde olan tren kazası bir şahısın yaşamını yitirdiği 100'den fazla şahısında yaralandığı öğrenildi.
30.09.2016
DAEŞ'e Ait O Yerler Tek Tek İmha Edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün, DAEŞ unsurların karargah olarak kullanmış olduğu 3 bina ve örgüte ait bir silahlı araç hava harekatıyla imhası yapıldı. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolü sağlanmış oldu.
08.09.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016
Rus İstihbarat Gemisi O Bölgeye Geliyor
Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 'Kildin' adlı istihbarat gemisi, Akdeniz'e doğru yola çıktı
22.08.2016
ABD O Uçağı Düşürdü
Suriye' Deir Ez-Zor kentinde, ABD'ye ait insansız hava aracını düşürdü. ABD öncülüğünde koalisyon savaş uçakları, geçtiğimiz günde aynı bölgede Esed rejimini vurmuştu sonra da, "Yanlışlıkla vurduk" açıklamasını yapılmıştı.
19.09.2016