O Bölgede Şehit Sayısı Giderek Yükseliyor
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı yaptı. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş ise şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi ise devam ediyor.

16 Eylül 2016 - 04:18:30

Çıktı Al

Yorum (0)

Tendürek Dağı eteklerinde olan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lılar tarafından saldırı yaptı.

Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla yapılan saldırıya, korucular anında müdahale yaptı. Çetenli Köyü Karakolu'ndan da PKK'lıların olduğu noktaya top atışı yapıldı.

Doğubayazıt'ta 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye gönderildi.

Çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 sivil vatandaş şehit oldu, aynı saldırıda biri ağır 3 jandarma er, 1 Jandarma Uzman Erbaş ve 2 sivil vatandaş yaralandı.

Yaralılardan durumu ağır olan jandarma er kurtarılamadı. Yaralı 3 asker ile 2 vatandaşın tedavileri Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde sürüyor.

Cenazeler çatışma bölgesinden sabaha doğru alınarak ambulanslarla Doğubayazıt Devlet hastanesi morguna geldi. Şehit korucuların yakınları devlet hastanesine gitti.

Gözyaşları sel olduğu hastane etrafında geniş güvenlik önlemi alındı. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'da Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

9 ASKER VE 3 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasında Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yapılan 3 günlük operasyon da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit oldu, 18 asker de yaralandı. Çatışmada, 13 PKK'lı ise ölü ele geçirildi.

Açıklamada, tespiti yapılan hedeflere topçu atışı yapıldığı ve  yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirilirken, sağlık durumu ağır olduğu söylenilen bir askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bölgede PKK'lılara yönelik operasyonlar devam ediyor.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!
Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!
22.03.2023
35 ilde FETÖ operasyonu !
İstanbul merkezli 35 ilde FET֒ye yönelik başlatılan operasyonda 166 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.
07.10.2016
Diyarbakır'da Hangi Mahalleye Sokağa Çıkma Yasağı Geldi
Hani, Lice ve Kocaköy ilçesine bağlı 13 mahalleye yasak geldi nedeni ise, PKK'ya yapılacak operasyon. Operasyonda üst düzey PKK yöneticilerin olduğu bölgelere asker ve özel harekat girmiş olacak, uçaksavar mevzileri ise vurulacak.
09.09.2016
İstanbullular Bu Sabah Büyük Bir Gürültüyle Uyandı
Kısa Bir Zaman Evvel boşaltılan bina, sabaha Büyük Bir Gürültüyle çöktü ve yoldan geçen bir şahıs hafif yaralandı.
22.09.2016
Erdoğan'dan Net Mesaj: Başaramayacaksınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te meydana gelen PKK saldırısı hemen peşinden yazılı açıklama yaptı.
21.08.2016
Cezaevinden Çıktı Öyle Bir Şey Yaptı ki...
Karaman'da 40 yaşında Erdal Ersoy, boşanma aşamasında eşi 39 yaşında Nazife Ersoy'u tabancayla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son vermiş oldu.
26.08.2016