Kronik Yorgunluğu Nasıl Anlayabiliriz
Uzmanlar, devamlı halsizlik ve uykuya meyil durumlar sıklıkla olduğu zamanlarda kronik yorgunluk ortaya çıkmış oluyor. Peki kronik yorgunluk nedir? Kronik yorgunluğa yakalanma belirtileri nelerdir

29 Agustos 2016 - 07:55:48

Çıktı Al

Yorum (0)

Konsantrasyon bozukluğu, çabuk yorulma, halsizlik gibi şikayetlerin devamlı olması durumlarda kronik yorgunluk rahatsızlığı gün yüzüne çıkmış oluyor.

Uzmanlar, bu gibi semptomlarla kendisini belirten kronik yorgunluk konusunda uyarılarda bulunuyor. Aslında tek başına bir hastalık olarak kabul edilmeyen kronik yorgunluk, bir takım önemli hastalıklara davetiye çıkarmış oluyor.

Enerji düşüklüğüne bağlı olarak yaşam kalitesinde giderek bozulduğu ve hayatı olumsuz etkilediği kronik yorgunluk belirtilerin dikkate alınması gerekiyor.

Devamlı olarak eklem, kas ağrıları, uykuya meyil, hareketsizlik, evden çıkmak istememe şahısın sosyal, iş ve eğitim aktivitelerin de engelleyici bir hal alabiliyor.

Konsantre olamama, hafızada bulanıklık, baş ağrıları ve uyku saatinin uzun sürmesine rağmen sürekli uykusuzluk hali kronik yorgunluk belirtileridir.

Bu durumların beraberinde, aşırı beslenme, düzensiz beslenme, kilo yükselişi veya inişi, hormonal rahatsızlıklar, sistemik hastalıklar, alkol ve sigara bağımlılığı gibi durumlar meydana gelebiliyor.

Uzmanlar, genellikle bu gibi durumlar önemsenmediğin altını çizerek, gözden kaçırılmaması gereken yan etkilerin daha kötü neticeler doğurabileceğini söyleniyor.

Kronik yorgunluğa yakalanan şahısların ise daha çok eğitimli, gelir seviyesi yüksek ve çalışan bir toplum kesiminden olduklarına dikkat çekiyor.

Bu hallerin ortadan kalkması için ise, her gün düzenli olarak kahvaltı yapılması, dik oturulması, bol su içilmesi, haftada 2 defa da olsa balık yenmesi, egzersiz ve spor yapılması gerektiğini vurguladı. Kafein, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıkdan da uzak durulması gerektiğini söyledi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Sağlık Bakanlığı O İlaçları Toplatıyor
Sağlık Bakanlığın, özellikle çocuklarda kulak enfeksiyonu ve faranjit gibi rahatsızlıklarda kullanılan "Azitro Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 30 ml" isimli ürünü piyasadan geri çekti.
21.09.2016
Stres En Çok Cildi Etkiliyor
Yoğun duygusal stresin kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.
22.08.2016
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
17.02.2017
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
18.11.2018
Bayram Sonrası Beslenmemize Nasıl Dikkat Edilmeli
Bayram bitince vücudu ve sindirim sistemi dinlenmesi için ne yapmamız gerekiyor?
15.09.2016
Aktarlarda Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklandı
Sağlık Bakanlığı, tarafından bilinçsiz kullanım şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, zehirlenmeye, hatta ölüme bile sebep olan 38 ürün satışı artık yasaklandı.
20.09.2016