Aile Hekimlerine Müjdeli Haber Geldi!
Aile hekimleri nöbete gitmedikleri için aldıkları ceza puanları sözleşmenin feshinde etkili olmayacak, hesaplamaya alınmayacak.

17 Kasim 2016 - 10:08:35

Çıktı Al

Yorum (0)

Metin Memiş'in açıklamasına göre, aile hekimlerine getirilen nöbet mecburiyetinin ısrarlı talep ve takipleri sonucu kaldırıldığını açıkladı. “Zorunlu nöbet kaldırıldı. Aile hekimlerimiz, sendikalarının aldığı eylem kararı gereği nöbete gitmiyorlardı. Nöbetin yasal dayanağı kalkmışken, buradan kaynaklı bir cezanın uygulamada olması anlamsızdı. Kurum İdari Kurul toplantısında konuyu masaya getirdik ve aile hekimlerimizin mağduriyetini giderdik. Konuyu Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde de dile getirdik ve sayın bakanımızdan sorunun çözümüne yönelik söz almıştık” şeklinde konuştu. 

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre nöbete gitmedikleri için ceza puanı alan aile hekimliği çalışanlarının bu ce puanları sözleşmenin feshinde etkili olmayacak, hesaplamaya alınmayacak. Sağlık-Sen, aile hekimliği çalışanlarına nöbete gitmemeleri nedeniyle verilen ihtar puanlarının iptaline ilişkin Ekim 2016 Kurum İdari Kurul toplantısında talepte bulunmuştu. O talep sonrası böyle bir düzenleme yapıldı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
18.11.2018
Omega-3 tercih ederken dikkat etmemiz gereken durumlar
Ocean Plus omega 3 DHA ve EPA içerir.
21.08.2016
Stres En Çok Cildi Etkiliyor
Yoğun duygusal stresin kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.
22.08.2016
​Varis Hakkında Bilmeniz Gerekenler
​Varis Hakkında Bilmeniz Gerekenler
05.03.2023
Bayram Sonrası Beslenmemize Nasıl Dikkat Edilmeli
Bayram bitince vücudu ve sindirim sistemi dinlenmesi için ne yapmamız gerekiyor?
15.09.2016
Aktarlarda Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklandı
Sağlık Bakanlığı, tarafından bilinçsiz kullanım şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, zehirlenmeye, hatta ölüme bile sebep olan 38 ürün satışı artık yasaklandı.
20.09.2016