Stres En Çok Cildi Etkiliyor
Yoğun duygusal stresin kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.

22 Agustos 2016 - 17:47:28

Çıktı Al

Yorum (0)

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, fizyolojik olarak sıcak, soğuk, travma gibi olaylar neticesinde oluşan stres; duygu durumu değişikliklerinde de sıklıkla oluşan karmaşık bir fizyolojik ve davranış sal cevap olduğunu belirtti. En çok cilt strese maruz kalıyor Stres sırasında yoğun bir şekilde üretilen bazı hormonların, vücutta pek çok organı olumsuz şekilde etkilediğini altını çizen Geylani, cildin de en çok strese maruz kalan organlardan biri olduğunu kaydetti. Ciltte yağlanma çoğalarak gözenek, akne gibi problemlere sebep olduğunu anlatan Geylani, "Cilde daha az kan gelmesi, daha soluk bir görünüm oluşturur ve cildimiz tekrardan yenilenme eğilimi azalmış olur. Yoğun duygusal stres neticesi kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıkları olabilir. Kök hücreleri de etkiliyor Dr. Gizem Toktaş Geylani, son yapılan araştırmalar, stres, derinin gelişimi için gerekli kök hücreleri etkilediğini dikkati çekerek, şu ifadeleri kaydetti: Deri ekleri olan kıl hücreleri etkilerse saç dökülmesi, renk veren melanositleri etkilerse vitiligo gibi rahatsızlıklar olabilir. Bu rahatsızlıklar özel bir tedavisi yoktur. Destek tedavileri ile oldukça rahatlama olsada hastalarımızın kendilerini ruhsal olarak rahatlatacak uğraşlar bulması oldukça önemli.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Bayram Sonrası Beslenmemize Nasıl Dikkat Edilmeli
Bayram bitince vücudu ve sindirim sistemi dinlenmesi için ne yapmamız gerekiyor?
15.09.2016
Aile Hekimlerine Müjdeli Haber Geldi!
Aile hekimleri nöbete gitmedikleri için aldıkları ceza puanları sözleşmenin feshinde etkili olmayacak, hesaplamaya alınmayacak.
17.11.2016
Su Tüketimi Vücut İçin Ne Kadar Önemli ?
Vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için günde en az 8 – 10 bardak su içilmesi gerekmektedir.
02.11.2016
Dentofficial Diş Kliniği: Estetik Gülüşlerin ve Sağlıklı Dişlerin Adresi
Dentofficial Diş Kliniği: Estetik Gülüşlerin ve Sağlıklı Dişlerin Adresi
26.07.2023
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
17.02.2017
Avokado Deyip Geçme Faydası Saymakla Bitmiyor
Avokado yiyen insan hem mutlu hemde genç kala bilmektedir.
20.09.2016