En iyi domain fiyatları nedir?
En iyi domain fiyatları nedir?

19 Subat 2017 - 11:19:49

Çıktı Al

Yorum (0)

Domain alırken dikkat etmemiz gereken en önemli kriter güvenilir bir firmadan almak iken, son zamanlarda yükselen döviz kurlarının fiyatlara yansıması neticesinde en iyi domain fiyatları nı bulmakta öne çıkmaya başladı. Fiyatlar bu şekilde yükselerek hosting fiyatlarına yaklaştı.

Bu nedenle bu yazımızda size en iyi domain fiyatları konusunda fikir vereceğiz. Özellikle 2010 yılına kadar domain fiyatları dolar bazında fazla bir değişikliğe uğramadı. .com uzantılı domainler genellikle 6-7 dolar seviyesinde idi. Dolar kurunun 1.2 civarında olması nedeniyle bu süreçte domain fiyatları da 8-12 TL arasında değişmekteydi.

2010 yılına geldiğimizde ise .com domainler dolar bazında yükselmeye aynı zamanda TL de dolar karşısında değer kaybetmeye başladı. Böylece fiyatlar her geçen gün hızlı bir şekilde yükseldi.

2017 yılına geldiğimiz bu günlerde ise domain fiyatları dolar bazında 8-12 dolar seviyesine ulaştı. TL nin değer kaybetmesi sonucu ise TL olarak fiyatlar 30-40 TL seviyelerine çıktı.

Bu rakamlar .com uzantılı bir domain için gerçekten çok yüksek. Ancak buna karşın tr uzantılı domainler TL olarak yıllardır hiç değişmedi. ODTÜ tarafından 2000 yılında 25 TL ye satılan com.tr uzantılı bir domain halen bu fiyata satılıyor.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda özel sektörde genellikle com.tr fiyatlarının 30-60 TL arasında değiştiğini görmekteyiz. Ancak hosting.com.tr adlı bir sitede com.tr fiyatları 20-22 TL arasında oynuyor. Tamamen  ODTÜ ile entegre çalışan bu site hem güven veriyor hem de Türkiye’nin en ucuz com.tr domain fiyatını sağlıyor.

Tavsiyemiz önce çalışacağınız firmanın güvenilirliğinden emin olun ikinci aşamada ise yukarıdaki verdiğim fiyatlar çerçevesinde uygun olanı seçin.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İnstagram Takipci Satın Al
İnstagram Takipci Satın Al
04.06.2023
Google Maps Giren Çok Şaşırıyor Çünkü...
Google Maps, artık yolunuzu ve yönünüzü bulmanızı daha da kolaylaştıracak yeni bir işlevle güncellendi.
22.09.2016
En iyi HD film izleme platformları
En iyi HD film izleme platformları
13.10.2023
Vitaminizi Artık Bu Cihaz Ölçecek
Yeni nesil vitamin teknolojisi Newita Vitastiq ile vitamin değerleriniz artık birkaç dakikada içinde cep telefonunuzun ekranında olacak.
22.08.2016
WhatsApp'a Snapchat özelliği geldi
Instagram’ın ardından WhatsApp da, Snapchat benzeri özellikleri mesajlaşma uygulamasına getirdi. Artık WhatsApp üzerinden gönderdiğiniz fotoğraf ve videoların üzerine resim çizebilir ya da emoji ekleyebilirsiniz.
06.10.2016
Iphone 7’ye Merhaba Deyin
Apple' Eylül etkinliği birkaç saat içinde başlamış olması ve etkinlikte birçok yeni cihaz, bir çok yeni teknoloji tanıtılmış olacak.
07.09.2016