TBMM’de Tezkere Kabul Edildi Mi?
Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükumete verilen yetki 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılması ait Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda onaylandı.

02 Ekim 2016 - 08:40:02

Çıktı Al

Yorum (0)

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için hükümete verilen yetki süresi 13 ay uzamış oldu. Konuyla alakalı başbakanlık tezkeresi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkereye, Ak Parti, CHP ve MHP kabul oyu verirken, HDP karşı oy kullanmış oldu. 

Tezkere oylama öncesi Milliyetçi Hareket Partisi ismine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ IŞİD, PKK ve DAEŞ terörüyle ilgili sözleri hatırlatarak, “Elbette IŞİD büyük bir tehdittir ve mutlaka tepelenmeli, çok acil başı ezilmelidir.

Ancak PKK, PYD, YPG de aynı derecede, belki de daha fazla ölçüde Türkiye'nin başına ve çevresine çöreklenmiş bir musibetin farklı adlarıdır.

IŞİD'le mücadele yaparken PKK, PYD'ye yol verilmesi ve alan açılması sözde büyük kürdistan batı kısmını ikmal edecektir.

Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğün vazgeçilmezliği ve tüm terör grupların bölgeden temizlenmesi yegâne öncelik olmalıdır.

Halkların Demokratik Partisi İstanbul milletvekili Ayhan Bilgen, Lozan' tartışılabileceğini söyleyerek, “Ama işinize geldiği tarihi tarihçilere bırakmaktan yana olup sonra Lozan'la ilgili başka birtakım düzenlemelerin de arkasına sığınırken öbür taraftan bunu bir gündem değiştirme aracı hâline getiriyorsanız o zaman saygınlığınız tartışılır, başka bir şey değil.

Çünkü, iki ay önce, Lozan'ın sene dönümünde Lozan'la ilgili başka ifadeler kullanıp bugün Lozan'la ilgili başka bir tartışma açıyorsanız aslında niyetiniz ciddi bir yüzleşme açmak, başlatmak değil, başka tartışmaları örtmek olarak yorumlanır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, şunları söyledi.

Türkiye, Suriye'yle ve Irak'la son bir senedir mücadele yapmaya başladığında, özellikle terörle mücadele konusunda şartlar çok ciddi manada değişti.

Her şeyden önce Orta Doğu son bir senede daha fazla kanadı, sınırlar Orta Doğu'da yeniden çiziliyor, yeni ittifaklar kuruluyor, etnik ve mezhep yapısına bağlı olarak defakto devletçikler ortaya çıkıyor, tanınmamış devletçikler.

Esasen bu coğrafyada ne doğal sınırlar ne de bu sınırların içerisinde halklar gerçek manada homojen.

Bu noktada Orta Doğu bir geçiş süreci yaşıyor ve bu geçiş süreci uzunca bir süre alacağını bilmeliyiz.

Bu bölgede değişim doğru anlayanlar, bu bölgede değişim doğru yönetenler, bu bölgede değişim öncülük yapanlar, strateji belirleyenler gerçekten kazanıyor ama değişim arkasından sürüklenenler, ona taşeronluk yapanlar kaybediyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar,şöyle bir konuşma yaptı.

Normalleşen, büyüyen ve bağımsızlığına sahip çıkan Türkiye' rahatsızlık duyan, kökü dışarıda olan gayri millî yapılar, Türkiye'yi her yerde sıkıştırmak, kendi yıkıcı emellerine teslim olmaya zorlamak için bir müddettir ülkemiz üzerinde saldırıların yoğunlaştırmaları ama bugüne kadar saldırıların hiç birisinden istedikleri gibi bir netice elde edemediler.

Ne Gezi kalkışmasından ne 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminden ne de maşa olarak kullandıkları PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütlerin tırmandırdıkları saldırılardan umduklarını bulamadılar.

Türkiye'nin yalnızlaştırılması için devreye aldıkları proje de Hükûmetimizin dış politika manevralarıyla boşa çıkartılınca en sonunda böyle alçakça bir kaos ve işgal hareketine girişmişlerdir.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Mardin'de Kaymakalık Binasında patlama meydana geldi
Mardin'in Derik İlçesi’nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi.
10.11.2016
O Belediye Başkanı'da FETÖ'cü Çıktı Şimdi İse Cezaevinde
FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Giresun'un Çamoluk İlçe Belediye Başkanı Savaş Akar çeşme çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine gönderildi.
26.08.2016
Ege'de 1 saatte peş peşe 9 büyük deprem!
Ege'de gece saatlerinde yaşanan peş peşe depremler büyük korku ve panik yarattı. 1 saat içerisinde yaşanan 9 deprem hissedildiği yerlerde paniğe neden oldu.
15.11.2016
Didem Arslan Yılmaz: Hangi Kanala Geliyor?
Habertürk’ten ayrıldı ve daha sonra CNN Türk ekranlarında Türkiye’nin Gündemi isimli program sunmaya başladı Didem Arslan Yılmaz, Habertürk’e tekrar dan geri döndüğünü açıkladı.
09.09.2016
O Talepler Reddedildi
FET֒ darbe girişimine katıldı ve daha sonra Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerden 3’ünün başvurusu, siyasi iltica komisyon tarafından reddedildi.
22.09.2016
Trendyol ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan geleceğin liderlerine eğitim bursu
Trendyol ve Toplum Gönüllüleri Vakfı’ndan geleceğin liderlerine eğitim bursu
21.02.2021