Otomobillere ÖTV zammı yok!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV değişikliğiyle araçlara zam gelmeyeceğini açıkladı. Ağbal, dizel araçlara vergileme artış planları bulunmadığını da açıkladı.

02 Kasim 2016 - 14:41:51

Çıktı Al

Yorum (0)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, motorlu araçlarda sadece silindir hacmini dikkate alan ÖTV yaklaşımın revize edileceğini ve yapılacak düzenleme ile ÖTV'de aracın cinsine ve sınıfı gibi etkenlerin de vergileme ölçütü olacağını açıkladı. Meclis'te açıklamalarda bulunan Ağbal, 'araçlara 50 bin lira zam geliyor' iddiası ile ilgili olarak, "Bu tür afaki, gerçek olmayan, piyasayı ürkütecek, hiçbir karşılığı olmayan açıklamalara tepki olarak söylüyorum; böyle bir düzenleme asla söz konusu olamaz. Bunların hepsi külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Hiçbir şekilde piyasaya ifade edilen şekilde bir artış planımız söz konusu değildir" dedi. Otomobillerde alınacak vergiyi belirleyen tek etmenin motor silindir hacmi olduğunu söyleyen Ağbal, şöyle konuştu: "Ama sistemin revize edilmesine ihtiyaç var. Yapılacak değişiklikle bu husus yerinde kalarak bunun dışında aracın fiyatı, cinsi, sınıfı, yük kapasitesi gibi unsurlar da vergileme ölçütü olacak." şekilde açıklama yaptı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
17 Kasım 2016'da CNR Emlak Fuarı başlıyor!
Türkiye’nin en büyük emlak fuarlarından biri olan CNR Emlak 4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 17 Kasım 2016 tarihin de CNR EXPO Yeşilköy’de başlıyor.
10.11.2016
Dolar Bayramda Bile Hız Kesmedi
Piyasalar tatilde olduğu günlerde hareketlenen ya da rekor tazeleyen dolar bu bayram da pas geçmedi.
13.09.2016
Altın fiyatları ne durumda ?
Altının gram fiyatı, yüzde 0,1 yükselişle 129 TL'den alıcı bulmakta. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212 TL, Cumhuriyet altın ise 865 TL'den satılıyor.
15.11.2016
Paypal Türkiye'ye Geri mi Geliyor?
Sistem yurt içine gelmediği için BDDK? tarafından kırmızı kart gören PayPal, dönüş için kolları sıvadı. Önce Cros Border ile dönüş yapmış olacak şirket ?server?larını ise taşımış olacak.
23.08.2016
İstanbul'da Taksiye Zammı Yapıldı?
İstanbul'da taksi ücretlerine zam geldi. Taksimetre başına yapılan zamla birlikte yeni taksi ücretleri açıklandı.
25.08.2016
Dolar tekrardan yükselişe geçti
Geçen hafta yaşanan olaylardan sonra dolar bu haftaya da yükselişte başladı.
07.11.2016