Unlu Oyuncu Tarik Akan Vefat Etti
Gerçek ismi Tahsin Tarık Üregil olan Tarık Akan' vefatı Türkiye'yi derinden sarsttı.

16 Eylül 2016 - 03:30:56

Çıktı Al

Yorum (0)

Acı haber sabah saatinde geldi.

Akciğer kanseri olan Tarık Akan, basına yaptığı açıklamada durumu iyi olduğu, güçlü olduğu ve daha iyi olacağı söylemişti. Yeşilçam' usta oyuncusu Akan'ın ölüm tüm Türkiye'yi derinden sarstı.

TARIK AKAN KİMDİR?

16 Eylül 2016 tarihinde yaşamını yitiren, Yeşilçam' efsane oyuncusu başında yer alan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 senesinde İstanbul'da dünyaya geldi. Hayatı ise 21 yaşında değişti.

1970 senesinde Ses Dergisi' oyunculuk yarışmasında birinci olmuştu ve 1971 senesinde Yeşilçam'a giriş sağlamıştı.

1971 senesinde ilk sinema filmi Emine ile oyunculuk kariyeri başlamıştı. Bu film üzerine yapımclıların dikkatini çekti ve bir anda aranan oyuncu haline gelmişti.

ALTIN PORTAKAL DAMGASI

Daha sonra ise 1972 senesinde oynadığı Suçlu film sayesinde 1973 senesinde Altın Portakal Festivali'nde en iyi oyuncu ödülünü layık görülmüştü.

1973 SENESİNDE TÜRKİYE'Yİ AĞLATTI

1973 Senesinde Yeşilçam'ın en iyi duygusal filmlerinden birisi olararak bilinen Canım Kardeşim (1973) isimli filmde Halit Akçatepe ile başrol oynamıştı.

DAMAT FERİT KARAKTERİ İLE MİLYONLARA KENDİNE HAYRAN ETTİ

1974 senesinde Ertem Eğilmez'in yönettiği Rıfat Ilgaz'ın aynı isimli eserin uyarlanan Hababam Sınıfı (1975) isimli filmde Damat Ferit adlı karakteri canlandırdı, film 1975 senesinde vizyona girdi ve Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden birisi olur ve bir klasik haline geldi.

Boyu, giyinişi ve saç stili ile 70'li senesine damgasını vurarak Yeşilçam'ın büyük jönleri arasına girmişti.

YOL FİLMİ İLE DÜNYADA İSMİ DUYULDU

1982 senesinde Şerif Gören ve Yılmaz Güney'in yönettiği efsane olan Yol filmi ile çok büyük başarı elde etti ve dünyaya ismini duyurdu.

Film 1982 senesinde Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alan tek film oldu ve Akan, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday oldu.

Tarık Akan, Altın Portakal Film Festivali isimli ödül yarışmasında yedi ödül alan tek erkek oyuncudur.

ÜNLÜLERDEN ACI ÖLÜM ÜZERİNE YORUMLAR

Nebil Özgentürk: Kaybettik Tarık Ağabey'i. Daha çok, daha çok yaşamak yakışırdı usta oyuncuya. O Türkiye'nin aktörüydü. Başımız sağolsun.

Nazım Hikmet Vakfı: Veda etti.

İrfan Değirmenci: Dimdik durdu hayatta. Hep halkın yanında olmayı seçti. Aç kapıyı Veysel Efendi, Damat Ferit gidiyor... Hiç unutulmayacaksın...

Hale Soygazi usta oyuncuyla oynayan oyuncularından biriydi. Canlı yayında çok kötü oldu: Söyleyecek bir şey bulamıyorum, çok çok fenayım.

O kadar beklenmedik bir şey ki, çok iyi bir arkadaşımdı. En güzel filmleri birlikte yaptık. Birden bire oldu bu ölüm. Hiç beklemediğim bir durumdu. Ansızın yaşandı. Çok çok fenayım.

Armağan Çağlayan: Bir çocukluk hikayemiz daha bitti… Çocukluğumun büyük starı. Damat Ferit’i… Birer birer eksiliyoruz… yattığın yer nur olsun…

Uğurlar olsun…

Ata Demirer: Unutulmazsın büyük sanatçı. Kalbimizdesin...

Demet Akalın: Hala bu kadar yakışıklı ve ulaşılmaz güzellikte kalbimizde yaşayacaksın nur içinde yat.

Cem Davran: Çok erken ağabey... Çok erken...Huzur içinde uyu

Ayçe Abana: Hayatını nasıl yaşadığını öğrenince esaslı aşık olunan insan…

Levent Üzümcü: Çok iyi, çok güzel, çok doğru bir abimizi kaybettik. Bir eksildik bugün.

Ahmet Hakan: FETÖ'nün egemen olduğu günlerde herkes susarken ve korkarken Tarık Akan işte böyle direnişe geçmesini bilmişti. Şahidiz. Allah rahmet etsin
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Kazada Yaralandı Silah Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
Bolu' D-100 Kara yolu' sivil araba ile askeri araç birbiriyle çarpıştı.
08.09.2016
Emekli Olmak İçin Ne Yapmamız Gerekiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günde yüz binlerce prim borçlusu emekli olabilecek `Krediyle Emeklilik Protokolü` imzaladı. Borçlu halka emeklilik imkanı gelen yapılan düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim oluyor.
28.09.2016
Ünlü Oyuncudan Acı Haber Geldi
Trafik kazası geçiren ünlü oyuncu İsrafil Köse, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu beyin ölümünü gerçekleştiği öğrenildi.
22.08.2016
19 Eylül’de Ulaşım Ücretsiz Olacak
Bayram tatili öncesinde İstanbul'da yeni eğitim-öğretim senenin yapılacağı 19 Eylül'de toplu ulaşım araçları 06.00 ile 14.00 saatleri arasında tamamen ücretsiz hizmet verecek açıklaması yapıldı.
16.09.2016
Kına Gecesinde Öyle Bir Durum Oldu Ki...
Adıyaman’ Besni ilçesinde yapılan kına gecesinde üzerine dökülen kolonya birden alev alması neticesinde damat ağır şekilde yaralandı.
15.09.2016
Kocasını Boşadı Otobüs Şoförü Oldu
Manisa’da eşinden ayrıldıktan sonra hayata bağlanmak için servis şoförü oldu 2 çocuk annesi, 44 yaşında olan Fatma Güngör, eşinden ayrıldıktan sonra halk otobüsü şoförü oldu.
14.09.2016