TSK El Bâb'ı vurdu
TSK'dan yapılan açıklamaya göre IŞİD'in elindeki El Bâb kentindeki 15 hedefe hava harekâtı düzenlendiği söylendi.

15 Kasim 2016 - 03:31:54

Çıktı Al

Yorum (0)

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Türk savaş uçaklarının El Bâb'daki 15 hedefi vurduğu söylendi. Hava harekâtında IŞİD'e ait 10 savunma mevzisi, komuta merkezleri ve bir cephanelik imha edildi.

TSK, bölgedeki çatışmalarda dokuz Suriyeli muhalifin şehit olduğunu duyurdu. El Bab'ın kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve bir insansız hava aracından atılan EYP’nin isabet etmesiyle dört TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

2 kilometre kaldı

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Halep'in kuzeydoğusunda IŞİD'in elindeki El Bâb ilçesine girmesine 2 kilometre kaldığını bildirmişti.

Buna bildiriye göre, Mare-Cerablus hattında güneye doğru son 3 gündür ilerleyişine hız veren ÖSO güçleri operasyonda yeni aşamalara geçti.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda yaklaşık bin 600 kilometrekarelik alan ele geçirilirken derinlik Türkiye sınırından güneye doğru 27 kilometreye ulaşmış durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından, El Bâb'ın ardından Menbic ve Rakka'ya yönelineceğine dâir açıklamalar yapılmıştı.

Harekâtın başladığı 24 Ağustos'tan bugüne yaklaşık 2 bin km²'lik alan ele geçirildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Yenibosna bombacıları İstanbul'a getirildi.
İstanbul Yenibosna'daki bombalı saldırıyı düzenlediği iddiasıyla aranan ve Aksaray'da yakalanan PKK'lı terörist ile beraberindeki 2 kişi, İstanbul'a getirildi.
07.10.2016
Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yılında anılıyor
Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında anılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere devlet büyükleri katıldı.
10.11.2016
Yola Düşen Pazar Çadırı Faciaya Neden Oldu
İstanbul Kadıköy'de D-100 kara yolunda bir TIR, yola aniden düşen pazar çadırından kurtulmaya çalışırken kamyonete aniden çarptı. Kamyonetin devrilmesiyle birlikte bu defada başka bir araba kazaya karışmış oldu.
21.09.2016
İstanbul Emniyeti’nde 125 polis hakkında gözaltı kararı
'Çözülme 2' ismi verilen operasyonda sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı.
11.10.2016
FETÖ'ye Dev Operasyon
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlamak ve yeni eleman kazandırmak maksadıyla faaliyet yaptıkları 14 şüpheli adliyeye gönderildi. Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda gizli kasada tam 1 milyon 600 bin dolar ele geçirildi.
11.09.2016
Lise Diploması İle Yurtdışında Üniversite
Lise Diploması İle Yurtdışında Üniversite
22.09.2022