Fırat Kalkanı'nda 80. günde neler oldu
Fırat Kalkanı Harekatında dün DEAŞ'a ait 52, PKK/PYD'ye ait 13 hedef vuruldu.

11 Kasim 2016 - 17:13:12

Çıktı Al

Yorum (0)

Fırat Kalkanı Harekatı 80. gününde, Türk savaş uçaklarının en son operasyonun 61. gününde uçuş yaptığı belirtildi.

Bu tarihten sonra ise Suriye hava savunma sistemlerinin Türk uçaklarına kilitlenmeye başlaması sebebiyle hava operasyonu gerçekleştirilemediği bilinmekte.

Harekat kapsamında Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Rai'deki 9 köyün ele geçirilmesi amacıyla başlattığı taarruzda, IŞİD direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştı.

Çatışmalarda 8 muhalif hayatını kaybetti, 7 muhalif yaralandı. Yaralanan muhalifler hastanelere sevk edildi. 

Terör örgütleri IŞİD'e ait 52 hedef vurulurken, PKK/PYD'ye ait ise 13 hedef vuruldu. Teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e yönelik hava harekatında ise bazı hedefler imha edildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
ABD O Uçağı Düşürdü
Suriye' Deir Ez-Zor kentinde, ABD'ye ait insansız hava aracını düşürdü. ABD öncülüğünde koalisyon savaş uçakları, geçtiğimiz günde aynı bölgede Esed rejimini vurmuştu sonra da, "Yanlışlıkla vurduk" açıklamasını yapılmıştı.
19.09.2016
DAEŞ'e Ait O Yerler Tek Tek İmha Edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün, DAEŞ unsurların karargah olarak kullanmış olduğu 3 bina ve örgüte ait bir silahlı araç hava harekatıyla imhası yapıldı. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolü sağlanmış oldu.
08.09.2016
İran O Sessizliğini Bozdu Ve...
Türkiye' sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı için ilk resmi açıklama yapan Tahran yönetimi, operasyon Şam rejimiyle koordineli yürütülmesini istedi.
26.08.2016
O Ülkede Ne Yasaklandı?
Kuzey Kore'de, Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapmak artık yasaklandı. Ülkede totaliter rejim hakkında yorum ve espri de bundan sonra yasak.
09.09.2016
Putin sert açıklama yaptı
Putin'nin açıklamasında, Rus ordusu kimseyi tehdit etmediğini kaydederek, “Bunun altını çizmek isterim, herkes duysun” dedi.
12.11.2016
Artık ABD'nin yeni Başkanı Trump
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump, delege sayısını 274'e çıkararak 45. Başkan oldu. Rakibi Clinton'ın, Trump'ı arayarak tebrik etti.
09.11.2016