İstanbul Korkutan Uyarı! Acaba Marmara Depremi mi Olacak ?
Yıllardır konuşulan Marmara depremi yeniden gündeme geldi. Marmara fay hatlarının deprem potansiyeli Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ikinci gününde konuşuldu. Acaba Marmara’da deprem mi olacak?

09 Kasim 2016 - 05:25:32

Çıktı Al

Yorum (0)

İstanbul Teknik Üniversitesi profesörleri sunumlarıyla Afet yönetimi (İklim Risk Yönetimi) oturumunda Marmara depremini konuştular. Acaba Marmara’da deprem olacak mı? Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara’daki fayları 5 yılda incelediklerini ve bir harita üzerine döktüklerini söylerek, tek bir faydan değil, üç ana koldan söz etmek gerektiğini dile getirdi. Marmara Denizi’nden geçen hattın asıl hat olduğunu belirten Yaltırak, Marmara Denizi’nde yer alan fay hattının hareketli olduğunu da söyledi. "Fay Hatları Birbirini Tetikliyor", arka arkaya depremlerin meydana gelmesini de buna bağlayabiliriz. Bugüne kadar Marmara Bölgesi’nde 329  depremin meydana geldiğini belirten Yaltırak, Marmara’da o büyük depremin meydana gelmesi durumunda korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalınacağını belirtti. "Deprem Yönetmeliği İhmal Edilmemeli" Prof. Dr. Alper İlki bu güne kadar çok sayıda deprem oldu, depremden en az hasarla kurtulmak için deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut deprem yönetmeliğinde eksikler olduğunu bu kısa süre içerisinde de güncelleneceğini belirten İlki, depreme karşı yapılabilecekler üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerektiğine de değindi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İzmir Katipçelebi Üniversitesi'nde FETÖ Baskını
İzmir merkezli 3 ilde yürütülen FETÖ/PYD operasyonlarında İzmir Katipçelebi Üniversitesi çalışanı haklarında yakalama kararı verilen 35 kişiden 29'u gözaltına alındı.
15.11.2016
O Soruşturmada 38 Tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Antalya Milletvekili Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturmada 38 şahıs tutuklandı.
23.08.2016
Cemeks Fotoselli Kapı Sistemleri Nedir?
Cemeks Fotoselli Kapı Sistemleri Nedir?
26.03.2024
FETÖ, PKK ve DEAŞ bağlantılı 370 dernek mühürlendi
Terör operasyonu kapsamında FETÖ, PKK ve DEAŞ bağlantılı 370 dernek mühürlendi..
11.11.2016
SİTEMİZ İYAD ÜYESİ OLDU
İnternet sitemiz, MedyaHaberci.com İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) üyesi oldu.
11.11.2016
Türkiye’nin En İyi Saç Ekim Merkezi: Hair Center of Turkey
Türkiye’nin En İyi Saç Ekim Merkezi: Hair Center of Turkey
20.10.2023