Ev Sahibi ve Kira Ödeyenlere Dikkat!
Evini veya işyerini kiralayanlar kişiler, kira bedelini bankadan olmak zorundular. Bunu uygulamayan kişilere ceza var!

07 Kasim 2016 - 02:44:51

Çıktı Al

Yorum (0)

Vergi Usul Kanunu'na göre ev kiralama durumunda eğer kira bedeli 500 TL'nin üzerinde ise bu miktarın banka veya PTT üzerinden yatırılması zorunludur. Eğer bedel 500 TL'nin altında ise elden verilebilir. Ancak  söz konusu işyeri olduğu zaman kira bedeli ne olursa olsun kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekmektedir.

Maliye'nin getirdiği bu zorunluluğun nedeni ise kayıtdışılığın önüne geçmek. Eğer kiranızı banka veya PTT üzerinden ödeme yapmıyorsanız ve bu tespit edildiğin de 'Özel usulsüzlük cezası' kesilmektedir. Bu durumda ise sadece mülk sahibi değil, kiracı da sorumlu tutulmaktadır. Bankaya yatırmayanlara verilecek ceza ise bankaya yatırılmayan her bir kira tutarının yüzde 5'i oranında ceza verilecektir.

Kiralanan yer ev ise ceza sadece ev sahibine kesilecektir. Ancak kiralanan yer bir işyeri ise bu ceza hem esnafa hem de kiracıya kesilecektir.

Kiranın elden ödenmesi konusunda özellikle esnafların dikkat etmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda sadece banka tahsilat makbuzu, kirayı banka aracılığıyla ödediğinize kanıt olamayabilir. Dolayısıyla, işyeri kirası ödeyenlerin ileride cezai yaptırımla karşılaşmamaları için, banka dekontları ile yetinmemeleri, kiraya veren kişi mükellef ise fatura, mükellef değilse gider pusulası düzenlemeleri gerekmektedir. Maliye'nin görüşü bu yönde.

ANAYASA MAHKEMESİ DE ONAYLANDI

Konuyla ilgili başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi de kiranın banka veya PTT üzerinden yatırılmaması durumunda buna kesilen cezanın Anayasa'ya aykırı olmadığını belirtti.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Dolar tekrardan yükselişe geçti
Geçen hafta yaşanan olaylardan sonra dolar bu haftaya da yükselişte başladı.
07.11.2016
Altın fiyatları ne durumda ?
Altının gram fiyatı, yüzde 0,1 yükselişle 129 TL'den alıcı bulmakta. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212 TL, Cumhuriyet altın ise 865 TL'den satılıyor.
15.11.2016
Toplam 872 bin metrekare arsa satışa çıkarıldı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 23 ilde toplamda 872 bin 274 metrekarelik 105 arsayı satışa çıkardığını açıkladı.
09.11.2016
Elektrikte ’de Artık Yeni Dönem Başlıyor
Albayrak, kaçak elektriği önlemek için yapılan kripto sistemi ilk olarak Dicle bölgesinde uygulanacağı söyledi.
19.09.2016
17 Kasım 2016'da CNR Emlak Fuarı başlıyor!
Türkiye’nin en büyük emlak fuarlarından biri olan CNR Emlak 4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 17 Kasım 2016 tarihin de CNR EXPO Yeşilköy’de başlıyor.
10.11.2016
Dolar Yeni Günde Fiyat’ı Nasıl Oldu?
Geçtiğimiz hafta son gününde Fed Başkanı Jannet Yellen'ın yaptığı konuşmasında 2,93'ün altında olan dolar/TL, konuşmada faiz artışına yönelik sinyaller sebebiyle tırmananışa geçti dolar yeni haftaya da 2,95'in üzerinde başlamış oldu.
29.08.2016
09 KASıM 2016 TARIHI ŞANS TOPU ÇEKILIş SONUCU!
HANDE YENER ESTETIK OPERASYON YAPTıRDı
TOPLAM 872 BIN METREKARE ARSA SATışA çıKARıLDı
VICDANSıZ BIR ANNE BEBEğINI ÇöPE ATTı!
İşTE DEFNE SAMYELI'NIN SARışıN HALI
KOCAELI, ANKARA VE BURSA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU
RONALDO ÇOşTU
5. SıNıFTA ARTıK DERS YOK
TFF BEşIKTAş HAKKıNDA NE SöYLEDI
AVOKADO DEYIP GEçME FAYDASı SAYMAKLA BITMIYOR
PARAMPARçA YENI SEZON DA YINE ŞAşıRTTı
KıRGıN ÇIçEKLER REKOR KıRMAYA DEVAM EDIYOR
EN ÇOK OKUNANLAR
GAZETE MANŞETLERİ