İstanbul Üniversitesi'nde Dev Operasyon
İstanbul Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasına ilişkin operasyon yapıldı. 62 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı çıktı.

19 Agustos 2016 - 14:44:51

Çıktı Al

Yorum (0)

Fethullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon yapıldı.

62 GÖZALTI
Başsavcı vekilliğini İsmail Uçar'ın yaptığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı ile İstanbul Üniversitesi'nde görevli 62 öğretim görevlisi hakkında operasyon yapıldı. Savcı Baygın'ın talimatı ile harekete geçen İstanbul polisi 62 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı uygulamak üzere İstanbul Üniversitesi'ne girdi. Üniversiteye yapılan operasyon kapsamında şüphelilerin odalarında arama yapıldı ve gözaltına almalar yapıldı.

ARALARINDA PROFESÖRLER DE VAR
Şüpheliler arasında profesörlerin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin Fethullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü.

95 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Bilindiği gibi 20 Temmuz'da İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış, 25 Temmuz'da da 31 öğretim üyesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İstanbul İzmir Arası Kaç Saat Olacak?
İstanbul ile İzmir arasında ulaşım 9 saatten 3.5 saate inmiş olacak.
16.09.2016
Hakkari’de patlama meydana geldi! 1 ölü var
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde boş alandaki bir cismin patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Umut Ayvalık yaşamını kaybetti.
11.10.2016
Sanal Kumar Operasyonunda Rekor Tutuklama Yapıldı
İstanbul polisi 1 Eylül’de, yasa dışı bahis organizasyon soruşturmasında 57 şahıs göz altına alındı.
09.09.2016
Hainler Şimdi Yandı
Devlet içinde yapılanan terör örgütü mensupları şimdi yandı! Büyük terör temizliği başlıyor.
13.09.2016
Diyarbakır'da şiddetli patlama!
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde patlama meydana geldi. 1 ölü, 50'nin üzerinde yaralı bulunmakta.
04.11.2016
İnternet erişim engellendi!
İnternete girmekte büyük zorluk yaşanıyor. Facebook, Twitter, Whatsapp, instagram ve Youtube kanallarına erişimler kısıtlandı.
04.11.2016