İstanbul Adliyesinde Dev Fetö Operasyonu
Çağlayan' İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyesinde görev yapan 87 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıcana 23 ilde adliye operasyonları yapılıyor.

30 Eylül 2016 - 11:15:56

Çıktı Al

Yorum (0)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgüt Suçlar Bürosu savcılardan Gökalp Kökçü tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde Çağlayan' İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyede çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alma kararı verildi.

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ilde adliyelere eş zamanlı operasyon yapıldı.

Ekipler mesai başlamasıyla birlikte İstanbul' Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyeleri gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi yapıldı.

Bazı çalışanlar İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyeler çalıştıktan sonra başka illerde adliyelere tayinlerin çıkması sebebiyle operasyon diğer şehirlerde de yapıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BYLOCK KULLANDIKLARI BELİRTİLİYOR

Şüpheli adliye çalışanlar hakkında, "FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetler doğrultusunda hareket etme, Bylock adlı programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usulsüzlükler yapma" gibi suçlamalar bulunuyor.

İstanbul'da, FETÖ'nün adliyelerde yapılanmasına ait yapılan soruşturma kapsamında, daha önce İstanbul, Bakırköy, Anadolu Adalet, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde görevli 293 adliye personeli gözaltına alınmış, 50'yi aşan sayıda tutuklama yapıldı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
TSK'dan açıklama : 24 terörist öldürüldü!
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada 24 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.
07.11.2016
Tunceli'de PKK'ya dev operasyon başlatıldı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından tespit edilen PKK'ya hava destekli operasyon başlatıldı.
02.11.2016
Nahçıvan'da Tıp Okumak
Nahçıvan'da Tıp Okumak
05.10.2022
Esad' PYD'ye Ağır Darbe Yaptı
Suriye'nin kuzeyinde Haseke ilinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Beşşar Esad yönetimi arasında çatışmalar giderek tırmanıyor. Şam yönetimi, PYD'ye karşı savaş uçakların yanı sıra topçu birliklerini de kullanıyor.
19.08.2016
O Hedefler Tek Tek Yok Ediliyor
Suriye'nin Cerablus kentin IŞİD’den temizlenmesi ve Türkiye sınırın güvenli hale gelmesi nedeniyle yapılan Fırat Kalkanı Harekatı 24’üncü günde. Bayram bitmesiyle yeniden hareketlenen sınır hattına yakın noktada IŞİD hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı birlikler ve savaş uçakları tarafından hedef alındı.
16.09.2016
Ünlü Kolejin Tamamı Satıldı
Büyük bir hızla büyüyüp, güçlenen Doğa Okulların satışı dün yapıldı.
21.08.2016