Usta Sanatçı Hayatını Kaybetti!
Türk operasının efsane yıldızı Leyla Demir iş 71 yaşında yaşamını yitirdi. Demir iş ismini 26 Eylül Pazartesi günü saat 11:00’de Süreyya Operasında tören yapılacak.

23 Eylül 2016 - 10:35:04

Çıktı Al

Yorum (0)

1964 senesinde henüz konservatuar öğrencisiyken Turandot operası "Liu" başrolü ile başlayan sanat hayatı ve baş solistlik görevi 30'dan fazla yabancı opera ve bir çok Türk Operası'nın en büyük partileri yorumlayarak devam ettiren Türk operası Primadonnası Leyla Demiriş, tedavi gördüğü Fulya Acıbadem Hastanesi'nde 23 Eylül Cuma günü yaşamını yitirdi.

1945'te İstanbul'da dünyaya gelen sanatçı, üstün yeteneği ile, renkli ve güçlü sesiyle, konservatuvarda okurken başroller söylemeye başladığı İDOB'da 41 sene görev yaptı.

Öğrenci olduğu senelerde Turandot operası "Liu" başrolü ile başlayan sanat hayatı ve baş solistlik görevi otuzdan fazla yabancı opera ve birçok Türk opera eserin en büyük partileri söyleyerek devam ettirdi, yurtiçi ve yurtdışında ise sahne aldı.

Leyla Demiriş' eşi, besteci Devlet Sanatçısı Okan Demiriş' kendisine ithafen bestelediği "IV. Murat", "Karyağdı Hatun", "Yusuf ile Züleyha" operalarını, Adnan Saygun'un "Köroğlu" operası ve Mevlana Oratoryosu'nda başarılı yorumlarıyla dikkatlerden kaçmayan sanatçı, ilk plağını 1986'da yaptı.

Kariyeri boyunca Romanya, Amerika Birleşik Devletleri, Çekya, Yugoslavya, Bulgaristan ve Almanya gibi ülkelerin başkent ve önemli şehirlerinde, Tosca, Madam Butterfly, Cavalleria Rusticana, Il Trovatore, Nabucco operaların rollerini başarı bir şekilde yorumlamış oldu.

Sanatçının verdiği konser ve resitaller büyük ses getirdi. Soprano Leyla Demiriş, 1964'te başlayan solistlik kariyerini İstanbul Devlet Operası kuruluşun 45. senenin şerefine yapılan özel konserle noktalamış, 1964 senesinde 2005 senesine kadar 41 sene başsolist olarak başrollerde oynayan bir soprano olmuştu.

New York Metropolitan Operası'nda, NY Senfoni Orkestrası eşliğinde konser veren ilk Türk opera sanatçısı olan Demiriş, 1. Uluslararası İstanbul festivalinin açılışı "Köroglu" ve 1. İzmir Uluslararası festivalin açılışı "Karyağdı Hatun" operaları ile yaptı.

Sanatçı ayrıca Ankara, Aspendos ve İstanbul Uluslararası festivallerine defalarca baş soprano olarak da katılmış oldu

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
ELAZIĞ HAVAALANI OTO KİRALAMA HAKKINDA
Elazığ havaalanı oto kiralama kiralama firmamızın yüksek yatırımlar sonucu oluşturulan filosu ile karşınızdayız.
19.09.2016
Kertenkele Setinde Sürpriz Gelişme Yaşandı
ATV ekranlarına gelen sevilen dizi Kertenkele “Yeniden Doğuş” 73. bölüm çekiminde sürpriz bir doğum günü kutlaması yaşandı.
29.09.2016
Usta Sanatçı Hayatını Kaybetti!
Türk operasının efsane yıldızı Leyla Demir iş 71 yaşında yaşamını yitirdi. Demir iş ismini 26 Eylül Pazartesi günü saat 11:00’de Süreyya Operasında tören yapılacak.
23.09.2016
Cem Yılmaz En Çok Hangi Ünlü Yıldıza Benziyor
Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ı, Hollywood yıldızı Robert de Niro'ya benzettiğini, sinemaya ağırlık vermesi halinde önemli bir başarı ortaya çıkacağını söyledi. Yılmaz ise “İyi bir aktör olmaya çalışıyorum ama değilim, hobi olarak yapıyorum dedi.
23.09.2016
Tarkan'a Evlilik Yaradı Mı?
Mega Star Tarkan, önceki akşam Harbiye Açıkhava’da konser serisinin üçüncü gecesinde sahneye çıktı. Şarkıcı, evliliğin kendisine yaradığını açıkladı.
09.09.2016
Animasyon Film Yapım Süreci
Animasyon Film Yapım Süreci
31.10.2023