Aktarlarda Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklandı
Sağlık Bakanlığı, tarafından bilinçsiz kullanım şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, zehirlenmeye, hatta ölüme bile sebep olan 38 ürün satışı artık yasaklandı.

20 Eylül 2016 - 06:00:19

Çıktı Al

Yorum (0)

Şifa arayan vatandaş hastane ve eczaneden sonra sık sık gittiği aktarlarda satılan bazı ürünler yasak getirildi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), aktarlarda satılan 38 ürün “tehlikeli” olduğu gerekçesiyle yasak kapsamına aldı.

Bakanlık, daha önce de genelge yayımlayarak aktar vitrinlerine, ürünlerin kullanılışına ait etiket, ilan ve benzeri yazılar asılması yasaklamıştı.

Adasoğanı diz ağrısına, güzelavratotu baş ağrısına, nane gribe, adaçayı nezleye iyi gelir” gibi ifadeleri kullanılmasına da yasak getirilmiş, aktarlarda bitkisel karışım yapılması da önüne geçilmişti.

ÖLÜME BİLE GÖTÜRÜYOR

Yasaklanan 38 ürün arasında iltihaplı bölgeleri iyileştirdiği dair iddiası yapılan adasoğanı, ağrı kesici özelliği olduğu söylenen güzelavratotu ve romatizma ağrıların durdurduğu söylenen hintyağı da yerini almış oldu.

Bu ürünler bilinçsiz kullanım neticesinde damar tıkanmasına, zehirlenmeye ve hatta ölüme dair yol açtığı altı çizilerek belirtilmiş oldu.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Aile Hekimlerine Müjdeli Haber Geldi!
Aile hekimleri nöbete gitmedikleri için aldıkları ceza puanları sözleşmenin feshinde etkili olmayacak, hesaplamaya alınmayacak.
17.11.2016
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
DİKKAT DAĞINIKLIĞI NEDİR
17.02.2017
Stres En Çok Cildi Etkiliyor
Yoğun duygusal stresin kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.
22.08.2016
İçerisinde 960’dan Fazla Zengin Polen Türü Olan Doğal Bal Çeşidi
İçerisinde 960’dan Fazla Zengin Polen Türü Olan Doğal Bal Çeşidi
11.01.2021
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
18.11.2018
Stres Bağışıklık Sistemini Etkiler Mi?
Türk Dermatoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, egzama, sedef, kurdeşen, saç dökülmesi gibi çeşitli deri hastalıkları gelişiminde psikolojik faktörlerin önemli bir etken dedi.
09.09.2016