Sivillere Yapılan Darbe Timleri Aranıyor
FET֒ darbeci askerlerle halkın arasına 3’er şahıslı gruplar halinde sivil timlerinde girdiği tespiti yapıldı. Halkı hükumete karşı galeyana getirmeye uğraşan sivil FET֒cüler aranıyor.

16 Eylül 2016 - 05:39:07

Çıktı Al

Yorum (0)

FETÖ' darbe girişimi soruşturması devam eden, istihbarat birimleri ihanetin yeni bir ayağı daha ortaya çıktı.

FETÖ' o gece silahlı unsurlar yanı sıra sokağa çıkan vatandaşın direnişini kırmak için 'dindar görünümlü' 3'er şahıslık darbeci sivil timleri de sahaya indiği tespiti yapıldı.

DARBE YANLISI SLOGAN ATILDI

FETÖ' 15 Temmuz kalkışması peşinden devlette yuvalanan örgütün tüm elemanları tek tek soruşturma çerçevesinde temizlenirken, istihbarat birimleri de sahada çalışması devam ediyor.

Bu kapsamda kanlı geceyi mercek altına alan birimler, tanık ifadelerine de yansıyan çok dikkat çekici bir ayrıntıya ulaşıldı.

Raporlara yansıyan bilgilerde, FETÖ'nün o gece yalnızca Ordu ve emniyet içinde silahlı unsurlarını değil aynı zamanda sivil timlerini de görev yaptığı tespiti yapıldı.

Sokağa çıkan demokrasi kahramanları uçaklardan yağdırılan bombalara, helikopterden ve tanklardan atılan mermilere karşı direndi, FETÖ'nün darbeyi destekleyen sivil görünümlü militanları da kalabalıkların arasına girdi.

Halkın ikna edilmesi için görevlendirilen "dindar görünümlü" bu timlerin uzun sakallı oldukları ve 3'er şahıslık gruplar halinde hareket etikleri belirlendi.

Vatandaşın darbeye karşı mücadelesi kırmak için bu timlerin, "En büyük asker bizim asker", "Vur vur inlesin hükümet dinlesin" şeklinde sloganlar atarak, halkı yanlarına çekmeye çalıştıkları öğrenildi.

Ağrı, afyonkarahisar, Gaziantep, Kırşehir, Artvin ve Denizli başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından sahaya inen bu timlerin halkın toplandığı belediye, valilik, kaymakamlık, cami önleri ile meydanlarda uzun süre kalabalıkların arasında dolaştıkları anlaşıldı.

Ancak ilerleyen saatde önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' "Milli iradeye sahip çıkın" çağrısı, yaptı ve peşinden ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın, "TSK içinde küçük bir grub meydana getirdiği bir hareket, desteklemiyoruz" şeklinde açıklama peşinden FETÖ'nün direnci kırılmış oldu.

HALKI YÖNETEMEYİNCE KAÇTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan' çağrısı peşinden vatandaşlar akın akın meydanlara koştu. Kalabalıklar iyice çoğalınca FETÖ'nün darbeci timleri de sırra kadem basmış oldu.

İstihbarat birimleri tespiti üzerine soruşturma başlatıldığı ve bu timlerde görev alanların yakalanması için düğmeye basıldığı öğrenildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
AS File Şirketi, Yenilikçi Teknolojiyle Üretim Yaparak Güvenlik Ağları Sektöründe Öncü Konumda
AS File Şirketi, Yenilikçi Teknolojiyle Üretim Yaparak Güvenlik Ağları Sektöründe Öncü Konumda
30.05.2023
SÜVARİ MUSIC & PRODUCTİON ŞİRKETİ DİJİTAL PLATFORMLARDA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
SÜVARİ MUSIC & PRODUCTİON ŞİRKETİ DİJİTAL PLATFORMLARDA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
28.04.2023
​Marmaris Emlak ile Güven Derdine Son
​Marmaris Emlak ile Güven Derdine Son
21.02.2017
Diyarbakır'da Büyük Operasyon Başladı
Diyarbakır'dan gelen haberlere göre dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük operasyon başlatıldı. Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında devam eden operasyonda PKK'ya bir darbe daha vurulması hedeflenmekte.
14.11.2016
İstanbul’da Eş Zamanlı Uyuşturucu Operasyonu!
İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul’da farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona polis helikopterleri de eşlik etti.
07.11.2016
İstanbul'da Elektrik Kesintisi Ne Zaman Olacak?
İstanbul' Anadolu yakasında bugün 10 ilçede elektrik kesintisi olacak.
25.08.2016