PKK Katliam Araçlarını Bakın Nerede Saklamış
PKK’nın hazırladığı bombalı arabalar Cudi Dağında ormanlık yerde sakladığı ortaya çıktı. Yapılan operasyonda park halinde katliam arabaları imhası yapıldı.

11 Eylül 2016 - 06:29:10

Çıktı Al

Yorum (0)

PKK'nın 11 polisi şehit yaptığı Cizre Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yönelik saldırıda da kullanılan bombalı arabaların Cudi Dağı'nda ormanlık yerde saklandığı belirlendi.

PKK'nın katliam saldırıları için bomba düzenekleri hazırlanmış çalıntı lüks arabalar ormanlık yerde beklettiği ortaya çıktı. Yapılan operasyonda park halinde katliam arabaları imhası yapıldı.

Patlayıcı bulundu

terör örgütün bombalı arabalara emniyet ve jandarma binalarına yaptığı saldırılar peşinden, örgütün arabalara bombalar yüklediği bölgeler de tespit edilmeye başlandı.

Son olarak geçtiğimiz ay 11 polisin şehit olduğu Şırnak Cizre'de Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yapılan saldırı peşinden, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta Cudi Dağı'na kapsamlı bir operasyon yapıldı.

Cudi Dağı Kösreli bölgesinde yapılan operasyonda ise yeni saldırılar için bekletilen bomba yüklü 3 lüks arabanın ağaçlar arasına konulduğu ortaya çıktı.

172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından yapılan Piyade Er İsmail Çil Operasyonu kapsamında imha edilen arabaların içerisinde de yüklü miktarlarda patlayıcı olduğu belirlendi.

Arabaların ise kolluk kuvvetlerine ait binalar dışında bayram öncesi veya esnasında halkın kalabalık olduğu yerler de patlatılmak istendiği öğrenildi.

AB plakalı çalıntı arabalar

3 lüks arabanın imha edilmeden önce görüntülerinde dikkat çeken ayrıntılar olduğu da öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, gasp edilerek bölgeye getirildiği belirlenen arabaların Avrupa ülkelerine ait plakalara sahip olduğu öğrenildi.

Avrupa ülkelerinden gelip Türkiye üzerinden Irak'a giden Iraklılara ait olduğu öğrenilen arabaların ise yaklaşık iki sene önce PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'a bağlı teröristler tarafından gasp edildiği belirlendi.

Gasp edildikten sonra da örgütün kamp olarak da kullandığı Cudi Dağı'nda Kösreli bölgesine getirildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Düzce'de feci kaza! Otobüs TIR'a çarptı: 1 ölü, 10 yaralı
Düzce TEM Kaynaşlı'da bir otobüs tuğla yüklü TIR'a arkadan çarpması sonucunda 1 ölü, 10 yaralı bulunmakta.
11.11.2016
Yine Ciğerlerimiz Yanıyor
Muğla'nın Yatağan İlçesinde ormanlık yerde, yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale yapılıyor.
09.09.2016
Diyarbakır'daki O Saldırıda 2 PKK'lı Yakalandı
Diyarbakır'da PKK, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna yönelik bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 2 PKK'LI yakalandı.
19.08.2016
Samsun'da Bir Cinayet Daha İşlendi
Samsun'da, askerden yeni geldi genç, silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını yitirdi, 1 şahıs da ağır yaralandı.
21.09.2016
Van'da Patlama! Ölü Ve Yaralılar Var!
VAN'ın Özalp İlçesi'nde askeri aracın geçiş esnasında PKK'lılar yola yerleştirdiği patlayıcı inflak etmesi neticesinde 5 asker ile 5 sivil yaralandı. Yaralanan sivillerden 1'inin hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.
19.08.2016
Karkamış’ta Bayram Telaşı Yaşanıyor
Bu sırada çatışmalar devam etmesine rağmen Türkiye Suriye sınırı Gaziantep Karkamış hattında bayram yoğunluğu yaşanıyor.
11.09.2016